در حال بارگذاری ...
حامد مکملی:

«شب بازی مُلک دارا» تلاشی برای معرفی نمایش های شادی آور ایرانی است

به گزارش تئاتر قزوین، حامد مکملی با اشاره به اینکه داستان نمایش اشاره به هیچ دوره ی تاریخی مشخصی نداشته و روایت و ساخته ذهن نویسنده است، گفت: آدم‌های این نمایش بی آنکه به زمان و مکان مشخصی تعلق داشته باشند می‌کوشند تا پرده از داستانهای پشت پرده ی دربار شاهِ خود بردارند.

وی اضافه کرد: «شب بازی مُلک دارا» روایت هنرمندی است که بساط مجلس تقلید اش از سوی عوامل حاکم به بهانه ی توهین به شخص حاکم تعطیل می‌شود.
وی با بیان اینکه داستان نمایش به هیچ زمان، مکان و دوره تاریخی خاصی اشاره ندارد، افزود: منظورباش خانِ تقلید چی برای گرفتن مجوز اجرای مجلس خود راهی دربار حاکم شده و در آنجا گرفتار بازی زن و دختر او می شود.
مکملی افزود: سلطان پیر و ناخوش است و اختیار امور از دستش بیرون شده و دشمن نیز از این فرصت استفاده کرده و از هر چهار طرف ملک او را مورد تاخت و تاز قرار داده است. فساد و خیانت دربار و درباریان را فرا گرفته و در این میان هنرمند بیچاره ی نازک دل، از روی سادگی و عشقِ به هنر نمایش، به ناچار می کوشد تا نمایشی برپا کند برای شاه تا وضعیت مملکت را در لفافه ی نمایش به اطلاع او برساند.
این نمایشنامه نویس با تاکید بر لزوم پاسداشت و حفظ آیین، فرهنگ و رسوم نمایش های شادی آور ایرانی که پیشینه ی درخشانی با عنوان های تقلید، بقال بازی، سیاه بازی، تخت حوضی یا رو حوضی و... در تاریخ دارد، یادآور شد: در «شب بازی مُلک دارا» تلاش کرده ایم تا این ظرفیتها را با عناصر و دانش روز نمایش همراه کرده و با استفاده از زبان طنز، آواز، داستانسرایی و موسیقی که از ویژگی های بارز این گونه از نمایش هاست، مخاطب را پای تماشای یک نمایش ایرانی امروزی بنشانیم.




نظرات کاربران